Craft fest 2021.

Nakon neodržane lanjske manifestacije zbog situacije sa Koronavirusom vraćamo "Craft Fest" u velikom stilu u drevni grobnički Kaštel.
Na Grobnišćinu stižu ponajbolji Crafteri iz svih krajeva Hrvatske.
Na vama je samo da 25. rujna od 15,00h podcrtate u vašim kalendarima, dođete na Grobnik te u jedinstvenom ambijentu starog frankopanskog kaštela uživate u izvrsnim pivama.

 

Nakon sjajne lanjske premijere "Craft Fest" se u velikom stilu vraća u drevni grobnički Kaštel.

Na Grobnišćinu stižu ponajbolji Crafteri iz svih krajeva Hrvatske, ali i gosti iz Slovenije.

Na vama je samo da 14. rujna podcrtate u vašim kalendarima, dođete na Grobnik te u jedinstvenom ambijentu starog frankopanskog kaštela uživate u izvrsnim pivama. Ovogodišnji festival, koji se je održao 29.6.2019. pod motom »Ne zna se ka j boja«, imala je međunarodni karakter jer se, uz grobničku, kuhala i talijanska palenta sa sirom te slovenska crvena palenta s pancetom. Naime, u posjetu su nam bili gosti iz slovenskog Jasena i talijanske Ivree, koji su kuhali svoju »polentu«, a posjetili su nas i gosti iz Kolašina, iz Crne Gore.
Palenta je ove godine bila teška više od 500 kilograma, za što je bilo pripremljeno 150 kilograma kukuruznog brašna, isto toliko kilograma krumpira, četiri kilograma putra te pet kilograma soli, a tome je dodana voda »koliko pita« palenta tijekom kuhanja. Podijeljeno je oko 2.500 porcija grobničke palente s ovčjim sirom, isto tako i 250 porcija talijanske i slovenske palente, a sve je bilo besplatno.
Ove godine nas je posjetila i Predsjednica Republike Hrvatske gosp. Kolinda Grabar-Kitarović koja je sudjelovala sa našim volonterima oko podjele palente kompirice.
Glavna meštrica od palente gosp. Grozdana Rak i tridesetak kuhara napravili su kao i do sada svake godine, odličan posao.


 

 

Grobnička palenta kompirica "Udruge Palentar" u gradu Cresu na otvaranju manifestacije " Creski kajić"  2019. leta. - photo by: Marina V.

Dvanaestu godinu za redom na praznik prvoga maja u kaštelu Grada Grobnika održala se je smotra vina. Ove godine uveli smo dvije novosti, a to su da je manifestacija po prvi puta postala međunarodnog karaktera i da su posjetitelji mogli kušati pršute istarskih pršutara. Ove godine na manifestaciji je sudjelovalo preko pedeset vinara iz cijele Hrvatske i Makedonije te tri proizvođača pršuta i suhomesnatih proizvoda iz Istre i Baranje. Uz rekordan odziv vinara ove godine oboren je i rekord po posjećenosti manifestacije, naime manifestaciji je prisustvovalo preko dvije tisuće posjetitelja.


Vinari koji su prisustvovali:

12. „Dan Vina i Pršuta“ u Gradu Grobniku 01. svibnja 2019.

Kad jesen pozlati padine nasada vinove loze, a slatke bobice grožđa završe u brentama vrijednih berača, jedva čekamo degustaciju te božanske kapljice oslobođene iz dobro zatvorenih botilja. Vino, piće koje u sebi sadrži zemlju, sunce i žuljevitu ruku. Uz njega se veselimo i tugujemo, njega 

Hvala svima koji su došli i uživali s nama, a posebno onima koji su pomogli da premijerno izdanje Craft Septembarfesta nadmaši sva očekivanja.


We use cookies

Koristimo kolačiće
Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku.
Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje , Klikom na gumb 'UREDU' pristajete na korištenje kolačića.