Ovogodišnji festival, koji se je održao 29.6.2019. pod motom »Ne zna se ka j boja«, imala je međunarodni karakter jer se, uz grobničku, kuhala i talijanska palenta sa sirom te slovenska crvena palenta s pancetom. Naime, u posjetu su nam bili gosti iz slovenskog Jasena i talijanske Ivree, koji su kuhali svoju »polentu«, a posjetili su nas i gosti iz Kolašina, iz Crne Gore.
Palenta je ove godine bila teška više od 500 kilograma, za što je bilo pripremljeno 150 kilograma kukuruznog brašna, isto toliko kilograma krumpira, četiri kilograma putra te pet kilograma soli, a tome je dodana voda »koliko pita« palenta tijekom kuhanja. Podijeljeno je oko 2.500 porcija grobničke palente s ovčjim sirom, isto tako i 250 porcija talijanske i slovenske palente, a sve je bilo besplatno.
Ove godine nas je posjetila i Predsjednica Republike Hrvatske gosp. Kolinda Grabar-Kitarović koja je sudjelovala sa našim volonterima oko podjele palente kompirice.
Glavna meštrica od palente gosp. Grozdana Rak i tridesetak kuhara napravili su kao i do sada svake godine, odličan posao.


 

 

 
                                                           

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje , Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.